Toimintamme perustuu arvoihin, joissa mahdollistamme asukkaalle ihmisarvoisen, mielekkään ja arvokkaan elämän.

Palvelukodin toiminta

Palvelukodin toiminnan tarkoitus on täysipainoisen elämän viettäminen sairauksien asettamissa rajoissa. Kunnioitamme asukkaan yksityisyyttä ja yksilöllisyyttä sekä itsemääräämis­oikeutta. Päivätoimintamme tukevat asukkaan omatoimisuutta ja sosiaalisuutta sekä auttaa ylläpitämään luonnollista vuorokausirytmiä. Jokaiselle asukkaalle laaditaan hoito- ja palvelusuunnitelma, jota päivitetään vähintään puolivuosittain tai aina tarpeen mukaan.

Toiminta-ajatus

Psyykkinen hyvinvointi

Psyykkistä kuntoutusta annetaan jokaiselle mieleisillä virikkeillä, joihin saamme vinkkejä keskusteluilla asukkaan ja omaisten kanssa. Omaisilla on mahdollisuus täyttää asukkaasta Elämäni tarina- lomakkeen, jossa kerrotaan asukkaan tärkeistä asioista ja elämästä aina lapsuudesta nykyhetkeen saakka.

Fyysinen hyvinvointi

Kuntouttavalla hoidolla pyrimme siihen, että asukas pysyy mahdollisimman hyvässä fyysisessä kunnossa oman terveytensä mukaisesti jokapäiväisen toiminnan avulla. Päivittäisen ulkoilun ja jumppatuokioiden avulla tuemme fyysistä kuntoa sekä ylläpidämme kokonaisvaltaista hyvinvointia. Päivittäin asukkailla on mahdollisuus ulkoilla rauhallisessa ympäristössä lähellä luontoa. Pihalla asukkaat voivat tehdä ulkotöitä esimerkiksi lakaisua tai lumenluontia. Heikentyneet fyysiset voimavarat eivät ole este ulkoilulle, vaan meillä ulkoilmasta voi nauttia myös terassilla istuskellen.

Sosiaalinen hyvinvointi

Kuorimme perunoita, viikkaamme pyykkiä ja laitamme kahvituksia yhdessä. Lauluilla, peleillä ja yhteisillä tarinatuokioilla pidetään huolta myös sosiaalisesta hyvinvoinnista. Omaiset ovat aina tervetulleita vierailemaan kodissamme. Meillä käy myös säännöllisesti ulkopuolisia vierailijoita, kuten seurakunta ja järjestöjä pitämässä hartauksia, lauluhetkiä sekä jumppaa.

Aamuisin pidämme pienen aamunavauksen, joka sisältää yleensä lukemista, laulamista ja jumppaamista. Ruokalevon jälkeen juodaan päiväkahvit, jonka aikana myös tarinoidaan ja kerrotaan kuulumisia. Ilta kuluu lehtien luvun ja laulujen merkeissä, pyrimme kuitenkin iltaisin rauhalliseen ja leppoisaan oleskeluun. Kaikilla on myös mahdollisuus rauhoittumiseen ja yksinoloon.